Se pune curcanul curăţat într-o oală şi se adaugă apa de izvor să-l acopere. In apă se pun 2 linguri cu sare mare, 4 foi de dafin, câteva boabe de piper şi de ienibahar. Se pune la rece pe balcon până a doua zi.
Se spala bine, se zvântă cu prosoape de hârtie. Se unge cu mirodenii şi cu unsoare(interior şi exterior), Merele şi cepele se taie felii si se pun în curcan, Intr-o tavă mare se pune curcanul peste morcovii taiaţi rondele. Se adauga apa cam până la jumătatea tăvii. Se acoperă cu folie de aliminiu. Se da la foc mare în cuptorul încalzit cam o oră, apoi la foc mediu cam 2 ore. Se ia folia, se întoarce cu pieptul în sus, se desfac pulpele de corp pentru a se face mai bine, se unge cu putin ulei si se lasă să se rumenească cam 40 de minute. Se stropeşte cu rom, se presară boia si se mai dă cam 15 minute la cuptor. Se încearcă dacă este făcut.
Se serveşte cu piure de cartofi, sos de mere sau gutui, după preferinţă.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii