Pulpele de curcan le dezosam, lasand pielita pe ele( la coacere , le va da un gust mult mai placut).
Dupa ce toata carnea este dezosata, o condimentam bine pe toate partile.
Usturoiul curatat il dam prin presa, apoi il amestecam cu zeama de la o lamaie.
Intr-un vas termorezistent punem usturoiul cu zeama de lamaie si asezam carnea dezosata.
Dam la rece vasul pentru cateva ore, sa se intrepatrunda toate aromele.
Pornim cuptorul la 180 de grade C si dupa ce s-a incalzit putem da vasul la cuptor, dar nu inainte de a adauga zeama de carne, mustarul si restul de zeama de lamaie.
Deasupra carnii punem cateva feliute de rosie si patrunjel verde tocat.
Lasam carnea cam o ora la copt, mai udam din cand in cand cu sosul format, apoi intoarcem carnea pe partea cealalta si mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos.
Servim curcanul cu piure de cartofi si muraturi.
Deasupra se mai poate presara putin patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii