Curcan in sos de lamaie

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Curcan in sos de lamaie

Ingrediente

  • 1 kg carne curcan
  • 2 lamai
  • 250 ml supa de carne
  • 5-6 catei usturoi
  • 2-3 rosii cherry
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pulpele de curcan le dezosam, lasand pielita pe ele( la coacere , le va da un gust mult mai placut).

Dupa ce toata carnea este dezosata, o condimentam bine pe toate partile.

Usturoiul curatat il dam prin presa, apoi il amestecam cu zeama de la o lamaie.

Intr-un vas termorezistent punem usturoiul cu zeama de lamaie si asezam carnea dezosata.

Dam la rece vasul pentru cateva ore, sa se intrepatrunda toate aromele.

Pornim cuptorul la 180 de grade C si dupa ce s-a incalzit putem da vasul la cuptor, dar nu inainte de a adauga zeama de carne, mustarul si restul de zeama de lamaie.

Deasupra carnii punem cateva feliute de rosie si patrunjel verde tocat.

Lasam carnea cam o ora la copt, mai udam din cand in cand cu sosul format, apoi intoarcem carnea pe partea cealalta si mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos.

Servim curcanul cu piure de cartofi si muraturi.

Deasupra se mai poate presara putin patrunjel verde tocat.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise