Pulpele de curcan le dezosam, lasand pielita pe ele( la coacere , le va da un gust mult mai placut).
Dupa ce toata carnea este dezosata, o condimentam bine pe toate partile.
Usturoiul curatat il dam prin presa, apoi il amestecam cu zeama de la o lamaie.
Intr-un vas termorezistent punem usturoiul cu zeama de lamaie si asezam carnea dezosata.
Dam la rece vasul pentru cateva ore, sa se intrepatrunda toate aromele.
Pornim cuptorul la 180 de grade C si dupa ce s-a incalzit putem da vasul la cuptor, dar nu inainte de a adauga zeama de carne, mustarul si restul de zeama de lamaie.
Deasupra carnii punem cateva feliute de rosie si patrunjel verde tocat.
Lasam carnea cam o ora la copt, mai udam din cand in cand cu sosul format, apoi intoarcem carnea pe partea cealalta si mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos.
Servim curcanul cu piure de cartofi si muraturi.
Deasupra se mai poate presara putin patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii