Curcan de Lisabona (Peru á Lisbonense)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Curcan de Lisabona (Peru á Lisbonense)

Ingrediente

  • 800 gr. piept de curcan sau pui
  • sare
  • piper
  • sucul de la o jumãtate de lãmâie
  • 60 gr. de unt
  • 3-4 cãtei de usturoi
  • 200 ml smântânã
  • 1 legãturã de pãtrunjel sau coriandru proaspãt
  • 1 kg. de cartofi pt. fript
  • 3-4 ouã
  • optional 2 rosii tocate fãrã pielitã
  • optional o ceapã verde micã

Mod de preparare

1)Carnea se taie în fâsii fine si se condimenteazã cu sare, piper si sucul de lãmâie, se lasã putin la rece.

Intre timp se curãtã si se taie cartofii,trebuie sã fie tãiati foarte fin...

2)Se pune carnea la prãjit cu untul; când îsi schimbã culoarea se pune usturoiul si ceapa tocatã, rosiile (de data aceasta am pus putinã pastã de rosii).

Se mai lasã putin la prãjit si se adaugã smântâna.Pentru cã imi place mult brânza si reteta este fãrã...am folosit smântânã cu gust de brânzã.

Lasã sã fiarbã, si se pune o parte din pãtrunjelul tocat.

Ia de pe foc.

3)Cartofii se prãjesc si se lasã la scurs pe hârtie absorbantã.

Se amestecã cu carnea.

4)Preparatul se pune intr-un vas pt. cuptor de Jena sau de pãmânt; se poate pune si în forme individuale.

Se fac cavitãti, în care se pun ouãle întregi.

Se dã la cuptor, cca. 15 min. la 200ºC.

Se servesc cu restul de pãtrunjel tocat deasupra.

Am fãcut o salatã de varzã ca acompaniament.

Dupã Algarve si Sintra, m-am gândit sã fac si o mâncare specficã capitalei.

Acest fel de mâncare l-am fãcut de multe ori si cu carne de porc sau vacã, este la fel de bun.Nu am cumpãrat carne, special pt. retetã...acest fel de mâncare este un alt exemplu de a folosi carnea care o avem in plus...

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise