1.Se amesteca carnea de porc ,tocata, cu slanina proaspata,data prin masina de tocat. Se adauga un ou, sare, piper si condimentele pentru carne tocata.
2. Se curata castanele, se fierb cu 3 cesti de zeama de carne cca. 20 de minute, se scurg bine, se amesteca incet cu amestecul de carne tocata si slanina ca sa nu se zdrobeasca castanele.
3. Se umple curcanul cu aceasta compozitie, se coase, si se aseaza intr-o tava cu 2-3 linguri de apa si se da la cuptor,preicalzit in prealabil.Se lasa la foc mai mic, ca sa se fragezeasca cu incetul, dupa care se mareste temperatura , iar curcanul se unge cu un amestec de ulei cu rom,ca sa prinda o crusta frumoasa,apoi , din cand in cand , se stropeste cu jiul din tava .Cu o jumatate de ora inainte de a se scoate din cuptor, nu se mai stropeste deloc.Se coace 3 ore. Se serveste cu garnitura dupa gust .
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii