Cupcake de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cupcake de lamaie

Ingrediente

  • 340g faina
  • 300g zahar
  • 2 lamai
  • 120 g unt(la temperatura camerei)
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita esenta lamaie
  • 4 albusuri
  • 250ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • putina sare
  • Crema de ciocolata:
  • 180 g unt la temperatura camerei
  • 150 g ciocolata
  • 2 cani zahar pudra
  • 4 linguri lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie

Mod de preparare

1.Batem albusurile foarte bine spuma cu putina sare.

2.Untul cu zaharul si coarja de la cele 2 lamai le bati bine cu mixerul

3.Amestecul de unt cu zaharul batut bine al punem peste albusurile batute spuma si mai mixati inca 2-3 min bine pana ce se topeste zaharul bine si nu se mai simte.

4.Adaugati si laptele peste si la urma adaugati si faina cu praful de copt si mixati pina ce devine un aluat mai gros

5.Adaugati si esentele.

6.Incingeti bine cuptorul la 180 grade celsius.

7.Umpleti formee de cupcakes cu compozitia rezultata 3/4 o sa vedeti si in poze!

8.Le dati la cuptor pentru 25-30 min pana trece testul cu scobitoarea

9.Le scoateti si le ornati cu ce crema doriti eu le-am ornat cu crema de ciocolata desi eu zic ca merge mai bine fara acea crema ca este foarte dulce!

Prepararea cremei:

1.Topiti ciocolata si apoi racitio bine

2.Ciocolata topita si cu untul le mixam bine spuma apoi adaugam esenta si laptele si mai mixati 1-2 min.

3.Punem crema rezultata intr-un pos sau o punga si le ornati dupa preferinte!

Mi-au ensit 24 de bucati!

Va doresc pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise