Pentru compozitia brioselor, amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate. Intr-un alt bol, batem ouale cu ajutorul unui tel, treptat adaugam laptele, smantana si untul topit. Dupa ce am obtinut un amestec omogen, turnam compozitia cu oua peste ingredientele uscate si mixam rapid.
Punem hartiute pentru briose in forme speciale si turnam din compozitie pana ce umplem 3/4 din volumul formei.
Se dau 20-25 de minute la foc mic in cuptorul ce a fost in prealabil preincalzit. Cand sunt gata, le scoatem usor din forme si le lasam la odihnit.
Intre timp preparam mousseul Toblerone; Punem intr-un vas aproximativ 100 ml apa rece in care punem la inmuiat foaia de gelatina.
Intr-un vas termorezistent, punem ciocolata rupta in bucatele impreuna cu frisca nebatuta si le punem la topit la bain marie. Cand am obtinut o crema omogena, luam vasul de pe foc si punem in crema, foaia de gelatina bine stoarsa de apa.
Amestecul de ciocolata il turnam peste cele 100 ml de frisca batuta si amestecam usor de jos in sus, pana cand se omogenizeaza complet crema.
O dam 10-15 minute la frigider sa se mai intareasca putin, dupa care o punem intr-un sprit si formam "imbracamintea" brioselor. Asa iau nastere Cupcake-urile sau tortuletele zanelor (cum li se mai spune in Anglia)!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii