Cum se congeleaza fructele, un articol util pentru orice gospodina incepatoare si nu numai.
Astazi vom vedea cum se congeleaza fructele precum capsunile, zmeura, murele, ciresele, afinele sau orice alte fructe aveti la indemana si vreti sa le pastrati pentru iarna la congelator.
De mult timp, mai exact de cand am achizitionat o lada frigorifica, congelez, in functie de sezon, fructele pe care le consumam cel mai des.
Dupa ce am consumat capsuni in stare proaspata, am facut si cateva borcanele de gem si am si pus in lada cateva pungulite.
Procedeul este unul destul de simplu si rezultatul este grozav. Fructele isi pastreaza forma, culoarea, aroma si nu se lipesc intre ele. Asta este un aspect important, mai ales cand vrem o cantitate mica de fructe, pentru un smoothie, de exemplu.
Asadar, spalati capsunile cu codita ( este un aspect important deoarece fara codita se imbiba cu apa) si scurgeti-le cat puteti de bine. Eu le intind pe servetele absorbante si le tamponez delicat sa fie cat mai uscate posibil. Apoi asezati-le intr-o tava, una langa alta si puneti-le la congelator. Eu le las pana a doua zi, astfel sunt congelate perfect.
Apoi transferati-le in pungi sau caserole de plastic, in cantitatea dorita si puneti-le in congelator.
In acest mod se congeleaza si ciresele, visinele, murele, afinele.
Caisele, piersicile, prunele sau alte fructe se spala, se curata si se taie felii sau cuburi si se congeleaza tot in acest mod, intinse pe tava. Spor la treaba!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii