Cum sa vopsesti oua cu foi de ceapa – metoda traditionala, simpla si naturala

Invata cum sa vopsesti oua cu foi de ceapa folosind o metoda traditionala, simpla si fara chimicale. Urmeaza pasii detaliati pentru a obtine o culoare rosie intensa si uniforma, cu un luciu natural. Descopera trucuri pentru fixarea vopselei, ingrediente necesare si secretele bunicilor pentru oua perfecte de Paste. Ideal pentru o sarbatoare autentica si eco-friendly!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cum sa vopsesti oua cu foi de ceapa – metoda traditionala, simpla si naturala

Ingrediente

  • cca 100 g foi de ceapa galbena
  • cca 100 g foi de ceapa rosie
  • cca 4 l apa
  • 30 oua
  • frunze diverse (patrunjel, marar, leustean, trifoi, papadie, alte buruieni) + dres dama
  • 2 linguri cu varf de sare grunjoasa
  • 10 linguri otet
  • o carpa si putin ulei pentru uns ouale

Mod de preparare

De seara se spala foile de ceapa foarte bine si se pun in doua vase separate, in circa 2 l apa fiecare. Se fierb aproximativ 5 minute dupa ce apa a dat in clocote, se opreste focul, iar vasele se acopera cu un capac. Se lasa asa pana a doua zi.

In Joia Mare (pentru ca asa este obiceiul) se spala ouale cu apa si putin detergent, se lasa sa se zvante sau se sterg cu un prosop si se fixeaza cate o frunzulita pe ele (se poate umezi frunzulita cu apa daca altfel nu sta). Se pune o bucata de dres peste frunzulita si se leaga in partea opusa a oului.

Dupa terminarea acestui procedeu, se scot din vase foile de ceapa, lasand doar cateva, cat sa incapa ouale.

Se asaza ouale in vase, iar restul de foi de ceapa se asaza deasupra lor (cele pe care le-am pastrat in vase). Se adauga cate o lingura cu varf de sare grunjoasa in fiecare vas, apoi cate cinci linguri de otet. Se fierb ouale circa 5 minute dupa ce apa a dat in clocote, se opreste focul si se mai lasa inca 10 minute in apa respectiva.

Se scot cu grija, cu o lingura de lemn, si se pun pe o tava cu ziare. Se lasa sa se zvante putin, se indeparteaza foile de ceapa, daca este necesar, si dresul cu frunzulita.

Se lasa sa se usuce, apoi ouale se ung cu o carpa imbibata cu ulei.

Aici puteti citi un articol util despre vopsirea oualor de Paste.

Iar daca va raman cateva oua fierte, puteti incerca reteta de salata de oua cu ton sau salata de primavara cu oua. Spor la treaba si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise