Ingredientele trebuie să fie la temperatura ambiantă.
Amestecă gălbenuşul, puţină sare, muştarul . Bate cu telul-pară adăugând un fir subţire de ulei, din când în când. Trebuie adăugat la început puţin până începe să se îngroaşe.
Continuă să adaugi si să bati cu telul până se încorporează cantitatea de ulei.
La sfârşit, poti adăuga puţin oţet pentru a da aciditate.
Variantă:
Poţi adăuga de la început un vâf de cuţit de sare de lămâie.
Se poate pune un gălbenuş fiert tare şi zdrobit bine, apoi să-l adaugi pe cel crud.
Cine doreste poate pune piper sau alte arome(ierburi, lămâie). Mie mi-a rămas maioneza de la salata de boeuf şi am pus tarhon din oţet (tăiat mărunt) cu care poţi face o salată de cartofi fierţi.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii