Cuiburi cu oua de Pasti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cuiburi cu oua de Pasti

Ingrediente

  • * 400 gr fidea
  • * 150 gr unt
  • * 400 ml lapte
  • * 400 gr zahar
  • * 2 lingurite scortisora macinata
  • * 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • * 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • * bomboane in forma de ou

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose.

2. Se imparte fideaua in cele 12 locuri din tava.Se pune untul cu laptele, zaharul, scortisoara si zaharul vanilat bourbon intr-o cratita, pe foc potrivit.Se lasa sa fiarba pana cand untul s-a topit apoi se ia cratita de pe foc.Se toarna, in mod egal, siropul obtinut peste cataiful din tava.Se pudreaza cuiburile cu zahar pudra cu aroma de vanilie si se dau la copt 10-15 minute pana cand s-au rumenit.

3. Se lasa cuiburile sa se raceasca in tava apoi se scot si se aseza in fiecare bomboane in forma de ou.

http://lauradfood2.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise