Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Ingrediente

  • 4 cuiburi de fidea
  • 4 linguri de cubulete de rosii in bulion
  • o mana de baby spanac
  • o legatura de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 4 bucatele de branza dulce
  • 4 oua de prepelita
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea si lasam la foc mic 4-5 minute, apoi le scoatem cu o spumiera si le punem in strecuratoare, le trecem sub jet de apa rece si lasam la scurs.

Intre timp oparim baby spanacul, oprim cateva frunze si restul il trecem sub jet de apa rece, stoarcem bine de apa si il blenduim cu patrunjelul, usturoiul, 100 ml ulei de masline, sare si piper. Obtinem un sos aromat si delicat.

Fiecare cuib de fidea scurs bine se asaza in forma de briose (eu am pus si hartie de briose in forma pentru a scoate cuiburile mai usor din forma) le ,,infoiem" cu o fuculita si strecuram intre straturile de fidea cubuletele de rosii si frunzulitele de spanac oprite. Deasupra turnam uniform sosul verde si bulionul ramas, in mijlocul cuibului spargem cate un ou de prepelita si punem alaturi o bucatica de branza dulce. Dam forma la cuptor cca 7-10 minute, pana se face oul, apoi oprim focul. Lasam cuiburile sa se racoreasca si abia apoi le scoatem din forma si indepartam hartia.

Se pot servi si calde, dar sunt la fel de delicioase si reci.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise