Cuib de viespe cu scortisoara

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cuib de viespe cu scortisoara

Ingrediente

  • 500g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 1 pliculet de drojdie uscata(7 g)
  • 60 g zahar
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 100 g zahar brun amesecat cu zahar tos
  • 100 g unt
  • 1 lingura de scortisoara

Mod de preparare

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de faina, 1 lingura de zahar si 2 linguri de apa calduta. O lasam 5 minute pana se face o maia, dupa care o punem in mijlocul fainii.

Peste maia punem ouale si putin lapte. Amestecam cu o lingurita pana se omogenizeaza putin. Punem si zaharul si restul de lapte. Mai amestecam putin cu lingurita, punem si praful de sare. Apoi incepem sa framantam aluatul. O sa fie un aluat putin lipicios, dar framantam bine pana nu se mai lipeste de maini(daca mai trebuie mai punem putina faina sa-l framantam bine). Aluatul trebuie sa ramana putin lipicios(ca aluatul de cozonac).

Punem aluatul intr-un bol uns cu ulei si il punem la dospit pentru 40 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut bine il framatam f putin sa-i scoatem aerul si il intindem cu un sucitor(eu n-am mai pus faina pt ca am pus ulei si nu s-a mai lipit). Eu intorc aluatul de pe o parte pe alta in timp e il intind pana ajunge cam de o jumatate de cm.

Intindem untul(la temepratura camerei) peste toata suparfata aluatului si presaram zaharul amestecat cu scortisoara.

Rulam aluatul frumos ca pe o tigareta si luam o ata alba de cusut cu care taiem rulourile cam de 3 cm latime. Daca incercati sa taiati cu cutitul o sa vedeti ca nu o sa-si pastreze forma frumaosa.

Le punem in tava si lasam sa mai creasca pt 20 de min si dam drumul la cuptor sa se incalzeasca la aproximativ 180 de grade.

Inainte sa le bagam la cuptor le putem unge cu putin albus, dar nu e obligatoriu.

Le lasam la cuptor pt aproximativ 25 de minute, pana s-au rumenit bine deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise