Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si dupa se pune pe foaie.
Aluatul se imparte in 2 bucati, se intinde foaia, se unge cu crema de unt si se poate presara cu scortisoara/mac/nuca macinata/nuca de cocos/branza/stafide/zahar vanilat,etc... Se face o rulada si se taie bucati a cate 4 cm care se aseaza in forma/tava. Se baga la cuptor pt 20 min, dupa care se toarna siropul din lapte cu zahar si iar la cuptor.
Siropul: puneti laptele intr-o craticioara pe foc mic si dupa dati drumul si la zahar si invirtiti incontinuu pina se topeste zaharul. Dupa il luati de pe foc si il puneti in tava din cuptor.
Mai lasati tava la cuptor dupa ce ati pus siropul maxim 15 min si gata.
Pofta buna va doresc!
Ps: Daca voi folositi alta tava decit cea de la cuptor puteti pune doar jumatate din sirop dar cu cit puneti mai mult sirop cu atit sunt mai cremoase.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii