Cuburi de nuci si ciocolatã

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cuburi de nuci si ciocolatã

Ingrediente

  • 300 gr. zahãr pudrã
  • 2 ouã
  • 100 gr. unt
  • 400 gr. fãinã
  • 40 gr. cacao neagrã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 250 ml. lapte
  • 100 gr. nuci mãcinate
  • sare
  • Pt. glazurã:200 gr. ciocolatã culinarã ( 70% cacao)
  • putin ulei sau unt
  • alune sau nuci tocate

Mod de preparare

1)Se unge o formã cu unt si tapeteazã cu fãinã.

2)Untul topit se mixeazã cu gãlbenusurile, zahãrul si cacao.

Albusele se bat separat cu un praf de sare.

Peste compozitia de gãlbenuse se pune treptat:laptele , fãina si praful de copt. Se amestecã bine si la final se adaugã nuca si albusele spumã.

3)Se toarnã in tava unsã si se dã la copt la foc mediu timp de 40 min.

Dupã ce a copt se lasã la racit.

Intre timp se topeste ciocolata ruptã bucãti, impreunã cu putin ulei sau unt.Se intinde imediat peste prãjiturã.Deasupra am pus alune tocate apoi am tãiat cubulete.

M-am inspirat dintr-o retetã din revista "Femeia de azi-Special" din decembrie 2010. Am adus-o cu mine ca souvenir din România, alãturi de multe reviste pt. gãtit românesti ,de fapt tot ce am gãsit in luna decembrie pe piatã . Multe bunãtãti pe care abea astept sã le gãtim impreunã.

La aceste cuburi am modificat glazura si aspectul final.

Pt. glazura originala:

400 gr. zahãr pudrã

2 albuse

2 lãmâi

Bate albusele cu zahãrul, toarnã treptat zeama de lãmâie.

Intinde peste blatul rãcit.

Sper sã vã placã :)

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise