Cuburi de gheata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Cuburi de gheata

Ingrediente

  • Pentru blat: 8 oua,2 linguri de zahar,un plic praf de copt,4 linguri cacao,4 linguri faina,plus faina pentru uns tava,ulei pentru uns tava.
  • Pentru crema: 12 pachet de margarina, o budinca cu gust de frisca(vanilie), 250 ml lapte,2-3 linguri de zahar.
  • Pentru sirop: 300ml apa,150g zahar,o esenta de rom.
  • Pentru decor: 200ml frisca lichida (2 plicuri de frisca plus 300ml lapte), o lingura cacao.

Mod de preparare

Blatul: B ati albusurile cu zaharul,amesteci cu galbenusurile,apoi adaugi faina amestecata cu cacao si praf de copt. Torni compozitia in tava unsa si tapetata si o dai la cuptor timp de 20 de minute.

Siropul: Fierbi apa cu zaharul,pina se topeste acesta,apoi adaugi esenta de rom.Cind blatul s-a racit il insiropezi.

Crema: Prepari budinca conform instructiunilor dupa plic, iar dupa ce ai luat-o de pe foc adaugi si margarina si o amesteci pina se omogenizeaza bine. Torni crema peste blat si o intinzi unform.

Decor: bati frisca si o intizi uniform peste crema. Faci modele cu furculita,apoi o pudrezi cu cacao.

Se taie patratele si se serveste (puteti sa o tineti in frigider daca budinca a iesit prea moale).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise