Cubulete de porc in sos rosu alaturi de orez cu mazare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g carne de porc tăiată cubulețe (recomandare: Meșterul Măcelar);
  • -150 g mazăre prefiartă;
  • -1 ceapă mare;
  • -3-4 linguri sos de roșii;
  • -200 g orez;
  • -sare;
  • -piper;
  • -boia dulce;
  • -ulei de măsline;
  • -1 fir de pătrunjel pentru decor.

Mod de preparare

Carnea de porc se fierbe 2 minute. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Peste aceasta se adauga carnea de porc, sosul de rosii, boiaua dulce, sarea si piperul. Cand sosul incepe sa scada se mai adauga putina apa. Separat se fierb 2 cani de apa, se adauga orezul si se mai lasa la fiert aproximativ 15 minute. Dupa ce este gata, se caleste intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei de masline si se adauga sarea si mazarea dupa care se mai lasa 3 minute pe foc. Se aseaza pe farfurie carnea de porc cu sosul obtinut, orezul, iar pentru decor se poate adauga o frunza de patrunjel.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise