Gutuile se spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele si se taie in 4. Se curata de seminte si de toata partea tare din jurul semintelor, apoi se taie felii mai subtiri si se stropesc cu lamaie.
Bucatile de anason stelat se pun intr-o oala de 2 sau 3 litri; se adauga mierea, sau zaharul (se pot pune de amandoua) si vinul, apoi se amesteca usor si se pune pe foc. Dupa primul clocot, se pun bucatile de gutuie care se fierb la fo mic cam 20-30 minute, cu oala acoperita. Feliile de gutuie se scot si se pun in pahare, iar sucul in care au fiert se acopera si se lasa sa se raceasca . Se adauga coniacul sau ginul si se toarna peste mere in pahare sau in carafe.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii