Amestecă untul si făina cu vârful degetelor ca să faci un fel de aluat nisipos.
Adaugă zaharul si amesteca iar.
Încâlzeste cuptorul la 180°C (termostat 6).
Pune prunele taiate în 2 pe fundul tăvii unse cu putin unt siu presară aluatul.
Daca ai invitaţi , e mai bines a coci în forme individuale, e mai usor de servit..
Când partea de sus e aurie, e gata.
E o prăjitură obisnuita în Franţa. Se face cu tot felul de fructe. Se poate prepara şi cu gem de prune.
NOTA:
Crumble este un desert provenind din Anglia si care are tot felul de versiuni. Conţine făina, zahăr şi unt, precum si fructe. Partea de sus este crocantă. Populare sunt merele, piersicile, fructele de padure, prunele, rubarba. Partea de sus poate conţine şi fructe uscate: migdale, alune, nuci. Zaharul brun este adesea presărat peste crumble si se caramelizează la copt. Se serveste cu îngheţata , cu un toping sau simplu.(informatii si fotografii de pe internet)

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii