CROSTINI ALLA TOSCANA

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
CROSTINI ALLA TOSCANA

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 de persoane:
  • 250 gr de ceapa ( cam 4 - 5 cepe mari)
  • 20 gr usturoi
  • 500 gr Paine
  • 800 gr ficat de pui
  • 400 gr pipote de pui
  • 40 gr file de hamsie
  • 100 de capere
  • 100 ml ulei de măsline extra virgin
  • 250 unt
  • 1 pahar de vin

Mod de preparare

Se toaca ceapa impreuna cu usturoiul, sau se bat cu blenderul pentru a se obtine o compozitie cat mai cremoasa.

Se pun la calit in ulei incins in prealabil pana prind o culoare usor maronie.Se adauga ficatul si pipotelele spalate si tocate in masina de tocat.

Se prajesct toate ingredentele la flacara nare, se adauga si paharul cu vin si se lasa pe foc pana ce vinul este aproape evaporat.Se adauga hamsiile si caperele tocate si se mai lasa pe foc amestecandu-se pana se obtine o crema omogena.

Dupa ce l-ati luat de pe foc se mai toaca odata cu blenderul pentru omogenizare, pana se creaza o pasta ca aceea pentru pateu.

Painea se feliaza in portiuni cat mai micute, se adauga pasta obtinuta peste dupa care se pun in jur de 4 5 minute in cuptorul incins in prealabil sau 3 minute in cuptorul cu microunde. Se scot din cuptor si se servesc ornate cu putin patrunjel. Aceasta este o reteta invatata in Toscana si face parte din categoria Antipasti italiani.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise