Se amesteca toate ingredientele repede,repede, se acopera cu folie de nailon si se lasa la frigider aprox.1h.
Intre timp se incalzeste bine cuptorul si se unge bine tava doar cu unt.(fara faina).
De obicei se foloseste o tava pt.tarta dar se poate pune si in alte forme dar nu cea pt.chec.
Dupa ce ati scos aluatul de la frigider se intinde cu sucitorul cat sa devina un pic mai moale apoi se aseaza in tava si se intinde cu mainile,lasand un bord mai ridicat astfel incat sa nu curga gemul.
dupa ce aluatul a fost bine intins in tava.(mai bine sa fie in pic mai gros),se pune gemul dar nu foarte mult pt.ca aluatul se va inmuia apoi din aluatul ramas se fac niste fasii si se pun peste tarta cu gem dintr-un capat in altul pe diagonala astfel incat sa obtinem niste romburi,si se pune la cuptor pt.aprox.15-20min la 180°.
Va doresc pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii