Croissants

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 250 grame faina
  • 5 grame sare
  • 150 ml lapte
  • 50 grame zahar
  • 10 grame drojdie proaspata
  • 125 grame unt
  • 1 ou (pentru uns croissantele)

Mod de preparare

Untul se lasa sa se inmoaie, se pune intr-o punga curata, se modeleaza in forma de dreptunghi cu grosimea de un deget si se da la frigider. Din faina, drojdie, lapte, sare si zahar se modeleaza o coca, ce se lasa la crescut la temperatura camerei cca. 2 ore (trebuie sa-si dubleze volumul). Dupa acest interval, coca se modeleaza in forma de dreptunghi si se da la frigider peste noapte. A doua zi se scoate din timp untul din frigider si se lasa sa se inmoaie putin (consistenta untului trebuie sa fie medie). Din coca se modeleaza o foaie in forma de dreptunghi. Untul se pune in mijlocul foii, se impatureste si se da la frigider cel putin 1/2 ora. Dupa aceea, coca se intinde din nou, se impatureste in trei si se da din nou 1/2 ora la frigider. Operatia se repeta de inca doua ori, iar ultima oara se lasa o ora la frigider (de fiecare data, foaia trebuie intinsa imediat dupa ce o scoatem din frigider, in caz contrar untul se va inmuia si coca va deveni lipicioasa si dificil de modelat). Dupa acest interval se intinde un dreptunghi de 20X50 cm si se taie 10 triunghiuri. Triunghiurile se ruleaza avand grija sa nu le presam prea tare, cu o miscare a mainilor catre exterior. Croissantele astfel obtinute se lasa la crescut 1 1/2 -2 ore intr-un loc caldut. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade Celsius. Croissantele se pun in tava, se ung cu ou batut si se dau la cuptor cca. 20 minute, urmarind cu atentie coacerea (daca e cazul se micsoreaza flacara). Cand sunt frumos rumenite se scot cu grija si se lasa la racit.

Croissantele se pot prepara si cu diverse umpluturi (ciocolata, gem etc).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise