Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta.
Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta, impreuna cu o lingura de zahar si una de faina .
Intr-un castron, punem faina peste care adaugam praful de sare, zaharul, laptele praf, 125 gr unt (jumate de pachet) moale (este bine daca este la temperature camerei), apa, ouale tcu o furculita, coaja de lamaie si drojdia dizolvata.
Aceste ingrediente eu le amestec cu mana, dar se poate cu o lingura, pana cand avem un aluat compact moale. Cu cat il framantam mai mult, cu atat incepe sa se desprinda de peretii vasului si sa fie elastic. In functie de cat de mari sunt ouale, si cat de bun este untul, poate mai trebuie sa adaugati 2 linguri de faina .
Aluatul obtinut il invelim intr-o folie alimentara sau il lasam in castron si acoperim castronul cu folie si il punem la frigider circa o jumate de ora.
In acest timp, 125 gr unt (jumate de unt ramas ) il frecam cu 50 gr faina si lasam deoparte. Dupa o jumate de ora, scoatem aluatul din frigider si pe masa infainata sau unsa cu ulei intindem aluatul intr-o forma de dreptungi. Intindem peste el untul frecat cu faina si impachetam aducand partile laterale inspre interior, pana cand se intalneste cu cealalta. Mai impaturim o data in doua si punem in folie de plastic aluatul, din nou la frigider pentru 40-60 minute. Dupa acest timp, scoatem aluatul din frigider si il intindem din nou in dreptunghi, impaturim la fel si il punem la frigider pentru inca o ora. Aceasta operatiune o sa o mai repetam inca o data, pentru a-i da aluatului inca o ora de odihna.
Dupa acest timp, scoatem aluatul si il impartim in jumate (asta ca sa putem lucra mai bine cu el si sa il intindem cum trebuie). O jumate o lasam pe masa si cealalta o punem la frigider, pana cand terminam cu prima.
Intindem in forma de dreptunghi, taiem aluatul in forma triunghiulara, dintr-o jumate de aluat, mie mi-au iesit 12 bucati.
Rasucim aluatul, pentru a obtine croisantele, de la baza triunghiului inspre varf. Daca aveti ajutor in bucatarie, s-ar putea sa nu iasa prea multe bucati cu aceiasi forma.
Asezam croissantele in tava, pe hartie de copt, cu spatiu intre ele, ele vor creste destul de mult.
Le ungem cu ou batut si le lasam sa stea aproximativ 30-40 minute, inainte de a le baga la cuptor.
Cuptorul trebuie incins la 180 grade C si le vom coace pentru 15-20 minute.
Pofta mare!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii