Ingrediente
Pentru aluat, 500 gr faina, 300 ml apa calduta, 25 gr zahar, 5 gr drojdie uscata, 2 galbenusuri, 1 lingurita sare, 1 lingura miere, , Pentru umplutura, 50 gr caramele moi cu lapte, tocate, 70 gr ciocolata cu crema de lapte cu caramel (sau orice alta ciocolata doriti), 50 gr alune de padure imbracate in ciocolata cu lapte, 15 gr pudra de cacao, 1 lingurita scortisoara macinata, 1-2 linguri de lapte, plus pentru uns
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
12 voturi
Mod de preparare
Dupa 1 ora, intinde aluatul si impacheteaza-l de 1-2 ori apoi intinde-l iar.Repeta operatiunea de cel putin 6 ori apoi lasa aluatul sa mai creasca 30 minute.
Pentru umplutura, amesteca toate ingredientele intr-un bol.
Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Intinde aluatul si taie-l in triunghiuri de marimea dorita (mai mari sau mai mici).Aseza cate 1-2 lingurite de umplutura pe latura de la baza fiecarui triunghi si ruleaza astfel incat sa se obtina forma de croissant.Unge croissant-urile cu putin lapte si da-le la copt 30-40 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Pentru a fi mai moi, se poate introduce in cuptor un pahar cu apa pentru a se face aburi.
http://lauradfood2.blogspot.com/
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010
Ce desert gustos !!!!!.
constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
Super !
Monica , 05 iunie 2010
hmm..ce de calorii..dar credk e bun!
mia (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
Ce bine arata!!!! sigur e si bun.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
waw !!!! imi lasa gura apa....*****arata demential, ce bune trebue sa fie...
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
Bun.
mia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Foarte apetisant,salvat si votat.
constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
O bunatate ca de obicei !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Arata super bine...
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Super bun!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
ce bunatate!
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Foarte bun!