Crochete de peste cu 4 sosuri

Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Crochete de peste cu 4 sosuri

Ingrediente

  • Pentru crochete:
  • 300 g peste
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • piper
  • 40 g pesmet granulat
  • 50 g faina
  • 100 ml lapte
  • 1 ceapa
  • sare
  • Pentru sosul de mustar:
  • 3 linguri unt
  • 1 lingura mustar
  • 1 lamaie
  • miere
  • sare
  • Pentru sosul de usturoi cu iaurt:
  • 1 capatana usturoi
  • 100 ml iaurt
  • 2 lingurite ulei de masline
  • marar
  • sare
  • Pentru sosul de pasta de tomate cu hrean:
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1/2 lingurita hrean ras
  • 2 catei de usturoi
  • miere
  • piper boabe
  • zeama de lamaie, otet si sare dupa gust
  • Pentru sosul lactoneza:
  • 50 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • suc de lamaie

Mod de preparare

Crochete de peste:

Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din unt, lapte si sare. Se dezoseaza pestele si se pune in sosul alb, cu piper pisat si jumatate de ou, amestecand pana cand se face o pasta, apoi se da forma de crochete. Se dau prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei incins.

Sosul de mustar:

Intr-o tigaie, se pune la topit untul, la foc domol, iar cand s-a topit, se adauga mustarul, mierea, sarea si zeama de lamaie. Se amesteca totul energic, pana se omogenizeaza.

Sosul de usturoi cu iaurt:

Se piseaza usturoiul si se freaca cu sare, se adauga uleiul de masline si apoi iaurtul. La final, se adauga marar verde tocat.

Sosul de paste de tomate cu hrean:

Smantana se amesteca cu uleiul, pasta de tomate, hreanul, usturoiul pisat. Se aduga mierea, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, sarea si se amesteca pentru omogenizarea compozitiei.

Sosul lactoneza:

Se curata cateii de usturoi si se pun blender, dupa care se adauga putina sare si laptele. Se bate cu blenderul putin sa se sfarame usturoiul si se adauga ulei putin cate putin. La final, se adauga sucul de lamaie sau otetul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise