1. Se spala cartofii si se pun intr-o oala. Se toarna suficienta apa incat sa ii acopere si se fierb timp de aproximativ 30 minute.
2. Se varsa jumatate din apa cartofilor si se mai lasa cateva minute sa abureasca. Se curata cat sunt fierbinti si se paseaza. Se presara deasupra jumatate din amidonul alimentar.Se adauga ouale si se framanta cu mana sau cu mixerul, cu paletele de aluat, pana se obtine un aluat omogen, se adauga si restul amidonului alimentar. Se condimeteaza cu sare, piper si nucsoara.
3. Se iau cu o lingura bucati din aluat si se modeleaza bilute aproximativ egale, cu mana data cu faina.
4. Se amesteca pesmetul cu migdalele si se dau crochetele prin acest amestec.Se incinge ulei in friteuza sau intr-o tigaie adanca si se prajesc crochetele pe toate partile, pana devin maroniu-aurii.
5. Se scot crochetele cu o paleta, se asaza pe un servetel absorbant si se mentin calde.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii