1)Creveti se condimenteazã cu piper alb si sare finã, se prãjesc in unt.
2)Adaugã ceapa si usturoiul, lasã la prãjit.
Toarnã sucul de portocalã, apoi rosia.
La urmã, boabele de piper rosa si o parte din cepsoarã.
Se lsã mai cãteva min. se ia de pe foc si se pune in farfuri, se decoreazã cu restul de cepsoarã fire intregi.
In loc de suc de portocalã se poate pune de lãmâie...
Aceastã retetã este un aperitiv, la care am fãcut garnitura de orez si l-am servit ca fel principal.
Pt. orez de usturoi:
1)Se pune la prãjit, 5 cãtei de usturoi in uleiul de mãsline, impreunã cu foile de dafin cât sã se inmoaie putin. Adaugã celãlalt usturoi intreg, putin zdrobit apoi scoate-l si pãstreazã pt. decor.
Toarnã orezul si lasã la prãjit câteva minute.
2)Toarnã supa fierbinte, condimenteazã cu sare si fierbe cu capac la foc mic cca. 12 min.
Serveste decorat cu foile de dafin si usturoiul pãstrat.
Acest orez se foloseste mult ca garniturã pt. peste si carne la cuptor.
Poftã bunã!
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii