Se pregateste crema astfel :
-din cantitatea totala de lapte (pasteurizat=gata fiert) se opresc 0,5 l , iar restul se pune la incalzit impreuna cu cele 6-7 linguri zahar tos;
-cele 4 plicuri de pudding se pun intr-un castron si se amesteca incetul cu incetul cu cele 0,5 l lapte rece, galbenusurile, plicurile de zahar vanilat, cele 4-5 linguri faina si praful de sare ;
-dupa ce s-a omogenizat, aceasta compozitie se adauga laptelui de pe foc si se amesteca in mod continuu (sa nu se formeze cocoloase) pana la ingrosare ; (compozitia se toarna in lapte inainte ca acesta sa se fi devenit fierbinte tot pentru evitarea cocoloaselor);
-dupa ce s-a ingrosat crema se ia de pe foc si se racoreste (eu am racorit-o introducând cratita intr-o "baie" de apa ca sa nu dureze);
-in crema racorita se adauga untul (aflat la temperatura camerei) amestecand continuu pana la omogenizare ;
-se intinde crema pe una din foile de cremsnit, dupa care a doua se pune deasupra ;
-se acopera cu o folie si se tine 3 ore in frigider dupa care se taie cu un cutit inmuiat in apa calda (pentru un aspect perfect)
Pofta buna !
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii