aluatul pt foi
ouale, uleiul,smintina,se amesteca
se pune atita faina cit sa rezulte un aluat care va fi intins cu facaletul,se fac 2 foi care se coc la temperatura medie
crema de vanilie
galbenusele + zaharul + amidonul + 0,250ml lapte rece se amesteca
0,750 ml lapte se pune la fiert,cind a dat in clocot se toarna compozitia de mai sus, se amesteca continu cu telul para,aprox 30 minute pina se leaga compozitia.
se ia de pe foc
se adauga aromele si albusul batut spuma ,se amesteca usor pina sa incorporat albusul,se adauga stafidele.
asamblarea prajituri
in aceiasi tava unde s-au copt foile se asambleaza prajitura, foaie +crema calda + foaie ,se pune la rece cind este rece se pudreaza cu zahar pudra vanilat

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii