Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Creme brulee

Ingrediente

  • 300 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • pentru crusta 3-4 linguri zahar

Mod de preparare

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba.

Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din pastaia de vanilie.

Incorporam usor amestecul de galbenusuri in smantana calda, mixand continuu.

Strecuram apoi compozitia si o turnam in formele pentru copt (mie imi place sa folosesc cesti sau boluri vintage).

Asezam vasele cu crema intr-o tava de copt mai adanca si turnam apa fiarta in tava.

Se coc la cuptor la 160 grade C, circa 30 de minute. Dupa aceeea se lasa la racit minim 3 ore.

Ca sa obtinem crusta brun aurie de deasupra, presam deasupra la fiecare vas cu crema cate o lingura de zahar brun pe care il ardem cu arzatorul.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise