Descopera reteta simpla de crema de ciocolata: economica, gustoasa si usor de preparat. Perfecta pentru deserturi rapide la pahar, pentru umplerea torturilor si prajiturilor, aceasta crema delicioasa va deveni preferata ta!
Intr-un bol mediu, amesteca zaharul, cacaoa si amidonul de porumb. Adauga praful de sare si amesteca bine.
Intr-o cratita medie, incalzeste laptele la foc mediu, dar nu il lasa sa fiarba.
Treptat, adauga amestecul uscat in laptele cald, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.
Continua sa gatesti amestecul la foc mediu, amestecand constant, pana cand se ingroasa si incepe sa fiarba usor. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 5-7 minute.
Odata ce crema s-a ingrosat, indeparteaz-o de pe foc si adauga ciocolata tocata si extractul de vanilie. Amesteca pana cand ciocolata este complet topita si crema este neteda si lucioasa.
Transfera crema intr-un bol, acopera suprafata cu folie alimentara si las-o la racit. Apoi o poti folosi la deserturile tale preferate.
Sfaturi:
Pentru un gust mai intens de ciocolata, poti adauga 1-2 lingurite de cafea instant dizolvata in lapte.
Daca doresti o crema mai dulce, poti creste cantitatea de zahar dupa gust. Pentru un gust mai bogat, o poti mixa cu 150 de g de unt gras moale. Iar pentru o textura mai aerata, ii poti incorpora 200 de ml smantana pentru frisca (36% grasime).
Incearca si reteta de crema de zmeura, crema de smantana cu nuci sau crema de lamaie. Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii