Curatati castravetii de coaja, taiati-i mai intai in doua, pe lung, indepartati semintele si taiati miezul bucatele. Puneti-i intr-o strecuratoare, presarati-i cu sare si lasati-i o ora sa zemuiasca.
Treceti repede bucatile de castraveti sub jetul de apa si stergeti-le bine cu un servet. Stoarceti jumatatea de lamaie si mixati apoi jumatate din castraveti cu 4 fire de marar, piper, jumatate din cantitatea de ulei si cateva picaturi de zeama de lamaie si incorporati, la urma, jumatate din iaurt si din smantana groasa.
Mixati pe urma castravetii ramasi cu 4 fire de menta (doar frunzulitele!), cateva picaturi de zeama de lamaie, restul de ulei, si la sfarsit incorporati restul de iaurt si de smantana.
Taiati - separat - cubulete fileurile de ansoa (dupa ce ati pus 4 deoparte) si branza Feta. Turnati crema de castraveti cu marar in 8 pahare mici, presarati peste ea cubulete de ansoa si peste ele turnati crema de castraveti cu menta. Decorati cu cubulete de branza si cu fasii de menta sau cu cate un filE de ansoa intreg si putin marar verde. Tineti crema la rece pana inainte de-a o servi.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii