Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie.
Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie.
Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).Adaugam zaharul si amestecam cu un tel.
Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia.
Adaugam amidonul cernut si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.
Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecand cu un tel.
Punem comozitia la foc, amestecand din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.
La final adaugam lichiorul limoncello, zeama si coaja rasa de lamaie
Turnam crema obtinuta in boluri, pahare, borcane,etc pentru sevire si punem la frigider pentru racire.
Batem spuma albusurile cu cele doua linguri de zahar, apoi adaugam ½ lingurita pasta de vanilie. Adaugam bezeau obtinuta peste crema de lamaie, decoram cu fructe de padure, felii de lamaie si frunze de busuioc.
Pofta buna !
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii