Aseara am fost nevoita sa fac ceva dulce repede pentru ca ne-am trezit cu nasii la usa. In timp ce baietii pregateau gratarul, m-am apucat sa fac crema de zahar ars, varianta super rapida. Pentru 4 persoane a fost suficient. Intr-un bol mare si incapator se pun cele 8 oua cu tot cu albus si galbenus, se toarna laptele si esenta de rom/vanilie (eu personal prefer esenta de rom, pentru ca ii da un gust foarte bun) - 1 sticluta intreaga, si cana de zahar. Se amesteca cu mixerul si gata. In tava se pun cele 12 linguri de zahar si se pune PE focul de la aragaz pentru a topi zaharul. Cand acesta s-a topit, se lasa un pic sa se raceasca iar intre timp sa se incalzeasca cuptorul si apoi toata compozitia se toarna in tava si gata. Se baga la cuptor si se scoate cand a prins o culoare aramie si zeama a iesit la suprafata. Se mai poate proba si cu o scobitoare. Daca nu mai ramane nimic pe scobitoare, e gata!!!
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se mananca rece!
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii