1. Se caramelizeaza cele 4 linguri de zahar intinzandu-se neaparat pe marginea cratitei dupa care se lasa sa se raceasca ;
2. Se pune laptele la fiert (in caz ca necesita fierbere)iar dupa se lasa la racit ;
3. Se separa galbenusurile de albusuri ;
4. Se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin o crema ;
5. Se bat spuma albusurile cu celelalte 5 linguri de zahar (din cele zece) ;
6. Se amesteca “crema” de galbenusuri cu albusurile batute spuma si apoi cu cele 5 linguri de faina treptat (in ploaie) ;
7. In continuare se amesteca laptele (aproape rece) cu compozitia de mai sus ;
8. Amestecul obtinut se pune in cratita cu zahar caramelizat si racit si se da la cuptor pentru 55 minute la foc potrivit.
Diferenta intre acesta crema de zahar ars si celelalte consta in faptul ca faina ii confera cremei o consistenta convenabila ce determina si un aspect deosebit...(nu se faramiteaza)
Pofta buna !
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii