Crema de zahar ars. Reteta clasica pentru un desert simplu si delicios

Descopera reteta clasica de crema de zahar ars, un desert simplu si delicios. Urmeaza pasii nostri pentru a crea un desert perfect, cu caramel auriu si crema fina si delicioasa.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Crema de zahar ars. Reteta clasica pentru un desert simplu si delicios

Ingrediente

  • Pentru caramel:
  • 200 g zahar
  • Pentru crema:
  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Intr-o cratita cu diametrul de 22 de cm. pune zaharul.
Pune cratita pe foc mediu si lasa zaharul sa se topeasca si sa se caramelizeze, amestecand ocazional. Ai grija sa nu se arda prea tare, deoarece va deveni amar.
Cand caramelul capata o culoare aurie inchisa, inclina vasul pentru a acoperi uniform fundul si peretii cu caramel. Lasa sa se raceasca si sa se intareasca.

Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana se omogenizeaza.
Adauga extractul de vanilie si laptele, amestecand bine.
Strecoara amestecul printr-o sita fina pentru a elimina eventualele bucati de ou nedizolvate.

Toarna amestecul de crema peste caramelul intarit.
Pune forma de copt intr-o tava mai mare si adauga apa fierbinte in tava, pana la jumatatea formei (bain-marie).
Preincalzeste cuptorul la 160°C si coace crema timp de aproximativ 50-60 de minute, sau pana cand devine ferma la atingere si capata o culoare aurie deschisa.

Scoate forma din bain-marie si lasa crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi pune-o in frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.

Pentru a scoate crema din forma, trece cu un cutit de-a lungul marginilor formei pentru a desprinde crema.
Pune un platou peste forma si rastoarna rapid crema pe platou. Caramelul va curge deasupra cremei, formand un sos delicios.

Poti adauga arome suplimentare, precum coaja de lamaie sau portocala, pentru un gust diferit.

Incearca si reteta de tort de mere si crema de zahar ars, prajitura cu crema de zahar ars sau creme brulee cu scortisoara si nucsoara. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise