Crema de zahar ars (mica)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 80-100 gr zahar brun pt caramel (depinde de gustul fiecaruia, mai dulce sau mai putin dulce)
  • coaja rasa de portocala sau/si coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat
  • esenta de rom sau/si vanilie

Mod de preparare

In primul rand se aprinde cuptorul si se lasa focul mic sa se incalzeasca in timp ce voi preparati.

Ouale se bat bine(galbenus+albus) si se adauga zaharul (cele 100gr),zaharul vanilat,coaja rasa,aromele, se amesteca bine cu mixerul, se lasa cam 15 minute sa se mai topeasca zaharul si apoi se mixeaza pana zaharul se topeste complet. Dupa ce zaharul s-a omogenizat, adaugati laptele, amestecati din nou si apoi turnati compozitia in cratita pregatita conform celor de mai jos.

In pauza dintre \"mixaje\" se pune intr-o cratita mai joasa zaharul brun si se pune pe foc foarte mic. Se caramelizeaza zaharul, aveti grija sa nu il caramelizati prea tare ca devine amar si da un gust ciudat produsului final. Se intinde caramelul pe toata suprafata cratitei si se lasa la racit.

Cuptorul e deja incins, nu uitati ca focul trebuie sa fie cel mai mic, puneti cratita in cuptor de preferinta pe gratarul de la mijloc si rabdati cam 35 de minute pana se face. Dupa ce o scoateti de la cuptor mai trebuie rabdat inca vreo 2 ore ca e mai buna rece ca se intrepatrund mai bine aromele.

Recomandari:

- puteti folosi orice tip de zahar dar parca cu cel brun nu iese atat de lesinator de dulce

- zaharul din compozitie trebuie topit ca sa nu iasa crema de culoare maronie in partea de jos

- nu raciti fortat crema adica bagat la frigider, eventual puteti sa o puneti intr-un vas cu apa la temperatura camerei

- consumati cu moderatie ca ingrasa :)

Spor la treaba si Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise