Mai intai pregatim merele. In partea de deasupra taiem un capac, apoi cu ajutorul unei linguri de metal, scobim usor merele, sa nu le spargem, pana cand avem o cupa. Peretii sa nu ramana subtiri, pentru ca la copt se vor crapa.
Intr-un bol punem ouale, zaharul, sarea si esenta de rom. Batem usor, fara a face spuma si apoi adaugam laptele si amidonul dizolvat in prealabil, intr-o lingura de lapte. Amestecam iarasi si apoi repartizam compozitia, in cupele de mar.Dam la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam o ora, dupa care facem proba cu scobitoarea, daca iese curata este gata, daca nu, mai lasam la cuptor.
Am servit alaturi de sos caramel, facut din zahar caramelizat si unt.
Sunt delicioase, servite reci!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii