Se cresteaza - pe lung - batonul de vanilie si se razuieste miezul cu dosul unui cutit. Se amesteca bine zaharul, zaharul vanilat si vanilia razuita intr-un castron, se adauga galbenusurile si apoi laptele si se amesteca bine (nu cu telul, ca sa nu faca spuma). Se incorporeaza si frisca, putin cate putin, si se amesteca usor, in continuare, pana ce se topeste zaharul.
Se-ncinge cuptorul la 160 grade.
Se toarna crema de vanilie in forme sau boluri mici si se lasa sa se-nchege - pe baie de apa - circa 20 de minute, in cuptorul incins (fara sa fiarba!). Se lasa apoi sa se raceasca (in apa) si se garniseste - inainte de-a o servi - cu capsuni si cu frunzulite de menta.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii