Se separa albusurile de galbenuse.Se bat albusurile spuma,se adauga galbenusele ,apoi zaharul vanilinat, laptele si se ameste bine.
Intr-o oala potrivita se pun cele 10-12 linguri de zahar la caramelizat, se lasa la foc mic pana se topeste tot zaharul .Dupa ce sa topit se prinde oala de cele doua capete si se invarte zaharul caramelizat pe marginile oalei.Apoi se adauga compozitia din albuse, zahar si lapte peste zaharul caramelizat, se da la cuptor la foc potrivit.Cand este gata trebuie sa aiba o culoare maronie, si sa fie ca o gelatina groasa.
Pofta buna va doresc !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii