Crema de zahar ars

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Crema de zahar ars

Ingrediente

  • -200g zahar+200g zahar
  • -8 oua
  • -1 esenta de vanilie
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1l lapte

Mod de preparare

Intr-o oala se pun 200g zahar si se topesc cu grija sa nu se arda ca devine amar. Dupa ce s-a topit tot zaharul se roteste oala si se intinde zaharul pe marginile oalei invartind la oala pana se intareste zaharul, dupa care se pune oala sub jet de apa rece (fundul oalei) sa se raceasca de tot zaharul caramelizat (zaharul incepe sa pocneasca). Intr-un castron se pun cele 8 oua, cele 200g zahar, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Se bate putin cu telul sa se amestece albusul cu galbenusul (nu mult ca apoi nu mai iese cremoasa, face gauri) si se pune litrul de lapte amestecand bine. Se toarna compozitia obtinuta peste zaharul caramelizat si se pune la cuptor sa fiarba in baie de aburi. O tinem la cuptor pana se coloreaza deasupra si se desprinde cand o aplecam de peretii oalei.Dupa ce o scoatem din cuptor o tinem la racit, dupa care o bagam la frigider. Cand s-a racit bine o rasturnam intr-un castron. Daca mai ramane zahar in oala punem putina apa si fierbem pana se dizolva tot zaharul si punem zeama rezultata in castronul cu crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise