Crema de vanilie cu unt

Reteta de crema de vanilie cu unt. Cum faci acasa reteta de crema de vanilie cu unt.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crema de vanilie cu unt

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie/esenta sau zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 1 l lapte
  • 250 g unt gras

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pun galbenusurile, sarea, zaharul si vanilia. Se mixeaza bine pana obtinem o compozitie cremoasa si deschisa la culoare. Adaugam faina si putin lapte si omogenizam.

In alt vas punem laptele la incalzit, apoi il turnam peste compozitia anterioara. Punem vasul pe foc si amestecam continuu. Din momentul in care incepe sa fiarba, mai lasam 3-4 minute. Stingem focul, adaugam untul taiat cubulete si amestecam pentru omogenizare.

Rasturnam crema intr-un vas si acoperim suprafata cremei cu o folie alimentara.

Este o crema fina si delicioasa pe care o puteti folosi la umplerea prajiturilor cu foi, a torturilor, eclerurilor sau la prepararea diverselor deserturi la pahar. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise