Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilinat, se amesteca bine si se lasa sa se raceasa. Separat se bat albusele spuma, se adauga treptat restul de zahar si se bate continuu pana se intareste.
In compozitia de galbenusuri se adauga spuma de albusuri si jumatate din frisca. Se amesteca usor. Compozitia se pune in cupe care se tin la rece 2-3 ore. Se orneza cu frisca si ciocolata rasa. (Eu prefer sa pun mai multa frisca in compozitie decat sa pun pe desupra e mai buna asa).

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii