Crema de vanilie

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 galbenusuri de ou
  • 10 linguri de zahar
  • 4-5 linguri de faina
  • 1 litru lapte

Mod de preparare

Galbenusuri de ou se freaca cu 10 linguri de zahar, 4-5 linguri de faina si se pun cateva linguri de lapte sa le dezlege. Restul de lapte, pana la 1 kg se pune la fiert. Cand a inceput sa fiarba, se da la o parte si se toarna putin cate putin peste galbenusurile frecate, pana se incorporeaza tot laptele.Se pune totul la foc mic si se lasa sa mai clocoteasca un pic.Se ia vasul de pe foc si se adauga esenta de vanilie. Cand se raceste crema este mai grosuta,ca o budinca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise