Crema. Puneți laptele la fiert cu coaja de lămâie tăiată cu curățătorul de legume. Fierbeți până laptele devine galben. Opriți focul, acoperiți și lăsți să se răcească la temperatura camerei.
Gălbenușurile se spumează cu zahărul apoi se adaugă treptat laptele rece amestecând continuu până la omogenizarea compoziției. Puneți iar să fiarbă amestecând continuu până se îngroașă.
Puneți crema în forme și începeți să faceți bezeaua.
Albușurile se bat spumă tare cu zahărul adăugat treptat și sucul de lămâie.
Puneți cu lingura spuma peste crema de lămâie și puneți formele în cuptorul bine încins la 200 GC
pe functia grill cca 3 minute cu ușa cuptorului întredeschisă
apoi opriți focul și mai lăsați 2 minute cu ușa închisă.
Rece sau caldă crema este un deliciu!
Poftă bună!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii