Se pregateste un bain marie. In care se topeste untul, zaharul, apoi se amesteca ouale, batandu-se, pana se obtine o crema fina. Se tempereaza aceasta crema,si se amesteca usor cu iaurtul rece. Optional adaugati in amestec si frunze tocate de menta.
Gelatina se inmoaie in apa calda si se amesteca cu crema de iaurt. Cantitatea de gelatina poate varia in functie de calitatea iaurtului,si anume de cantitatea de grasime continuta de iaurt. Se inmoaie prima data 20 de grame de gelatina si se ia o proba intr o ceasca,ce se pune la frigider. Daca nu suntem multumiti de rezultat,mai adaugam gelatina.Prezentarea se face in doua moduri:
1. Se toarna amestecul intr o tava,se raceste si apoi se taie in diferite forme care se asaza pe o farfurie,ca in imagine!
2. Sau se pune crema in cesti sau forme pentru o portie fiecare,care dupa coagulare,se incalzesc in apa calda la baza si se rastoarna pe farfurie.
Pentru decor si imbogatirea gustului,se adauga dulceata de fructe la final, frunze de menta si sirop de fructe din comert sau preparat in casa.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii