Maruntim ciocolata si o topim la bain-marie (deasupra aburilor). Razuim marunt coaja portocalelor, stoarcem si strecuram zeama acestora. Facem o crema din branza, sucul si coaja citricelor, lichiorul si dulceata de portocale. Gustam si, daca este cazul, indulcim cu zahar praf (sau indulcitor). Luam 1/3 din masa si o punem la rece. Peste restul turnam ciocolata topita si amestecam pana devine o spuma consistenta. Lasam la frigider macar 2 ore. Servim in cupe sau compotiere, cu felii de portocale, fursecuri, napoiltane...
Idee de decorare: asezati pe fundul recipientului (poate fi si sonda inalta sau pahar de sampanie) cateva linguri din crema de portocale peste care, apeland la o forma de ornare, claditi o piramida spiralata din crema cu ciocolata. Am servit cu frunza de menta si cateva batoane de ciocolata amaruie.
Sfat: puteti renunta la lichiorul de portocale, inlocuind cu cateva picaturi de brandy/cognac, iar in locul dulcetii se poate folosi si gem de caise.
Sugestie: in cazul in care mascarpone este inaccesibil bugetului vostru, puteti sa faceti voi crema din 400 g branza de vaci si 100 g frisca lichida (smantana dulce).
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii