Crema de ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crema de ciocolata

Ingrediente

  • Lapte 500 ml
  • Faina 4 linguri
  • zahar 4 linguri
  • Unt/Margarina 100 g
  • Cacao 2-3 liguri
  • Esenta rom 1 fiola
  • Nuci pisate/tocate marunt

Mod de preparare

Se pun la fiert laptele cu cacaua, zaharul si faina, amestecand din cand in cand pana incepe sa fiarba apoi se amesteca continuu pana se ingroasa. Dupa ce se ingroasa (are consistenta unei creme) se ia de pe foc, se adauga untul/margarina si se amesteca pana acesta se topeste.

Cand s-a mai racorit, se amesteca cu nucile.

Optional, in loc de nuci se pot folosi stafide sau alune nesarate sau coaja de portocala din dulceata.

Poate fi servita ca atare sau poate folosi ca umplutura pentru torturi sau prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise