Creier pane

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Creier pane

Ingrediente

  • 1,1 kg creier congelat,
  • sare,
  • apa,
  • otet,
  • faina,
  • 3 oua,
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Se dezgheata creierul, se pune intr-un castron si se spala cu apa rece, apoi se pune la fiert in apa clocotita in care am pus sare si otet si fierbem 10 minute. Dupa 10 minute il scoatem cu o spumiera intr-o strecuratoare la scurs, il lasam pana se raceste si ne apucam de prajit. Intr-o farfurie intinsa punem faina, iar in una adanca punem ouale pe care le batem cu putina sare. Luam mai multe bucati de creier si le dam prin faina, apoi punem tigaia cu ulei pe foc. Cand aceasta s-a incins luam bucatile de creier date prin faina si le dam prin ou si le punem in uleiul fierbinte. Le tinem pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem pe partea cealalta si cand s-au facut le scoatem intr-un castron in care am pus hartie de bucatarie ca sa absoarba surplusul de ulei. Asa procedam cu tot creierul pana se termina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise