Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se scurge, se sareaza, se condimenteaza cu piper si se pudreaza cu faina. Se prajeste pe jumatate in uleiul infierbintat. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt, (ardeii felii), apoi se inabusa in ulei cu putina apa. Se adauga pasta de tomate, sare si apa, se fierb cca 15 minute. Rosiile se oparesc, se curata de pielita, 1/2 din cantitate se taie jumatati, iar restul se zdrobesc. Rosiile zdrobite impreuna cu sosul se asaza intr-o tava, se adauga pestele cu jumatatile de rosii puse pe fiecare bucata de peste (deasupra) si se introduce la cuptor pentru cca 20 minute. Spre sfirsitul inabusirii se adauga vinul (stropit pe suprafata pestelui). La servire se asaza portia de peste cu sos in farfurie si verdeata taiata marunt deasupra. Dupa preferinta, se poate adauga si usturoi taiat marunt cand se introduce la cuptor.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii