1.Cerneti faina si o puneti intr-un castron, apoi faceti in mijloc o “gropita” in care puneti drojdia, 1 lingura de zahar, 2-3 linguri lapte caldut. Lasati la dospit 10 minute intr-un loc cald, ferit de curenti.
2.Adaugati ouale (2 intregi si un galbenus), zaharul, sarea, untul topit, esenta de lamaie si laptele, apoi amestecati cu lingura pana obtineti un aluat elastic.
3.Acoperiti castronul cu un prosop (sau folie alimentara) si lasati la crescut pana ce isi dubleaza volumul.
4.Scoateti aluatul pe masa pudrata cu faina si-l impartiti in patru parti.
5.Intindeti fiecare foaie in forma dreptunghiulara cu grosimea de ~ 0,5 cm si lungimea in functie de forma pe care o aveti.
6.Puneti umplutura de nuca pe fiecare foaie, apoi rulati pe lungime. Impletiti cate 2 rulouri pentru a obtine un cozonac(vezi foto mai jos), apoi ii asezati in tavile tapetate cu hartie de copt si unse cu putin unt. Se mai lasa in tavi timp de 15-20 minute inainte de a-i baga la cuptor.
7.Se pun la copt in cuptorul preincalzit la foc potrivit ~ 40 minute pana se rumenesc deasupra.
8.Dupa ce cozonacul s-a copt, se lasa 5 minute, apoi se “unge” cu albus de ou batut si se presara zahar deasupra.
9.Se taie cozoncul numai dupa ce s-a racit foarte bine!
Pofta buna!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii